Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: La Colombera a Paolo Poggio - vína z tradičních odrůd z piemontské oblasti Colli Tortonesi

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: La Colombera a Paolo Poggio - vína z tradičních odrůd z piemontské oblasti Colli Tortonesi
24. 4. 2023   

Vážení přátelé pěkných vín,

Dnes do skladu dorazila další paleta s víny ze severoitalského regionu Piemont, konkrétně z oblasti Colli Tortonesi. Na paletě byla vína dvou vinařství – La Colombera a Poggio Giuseppe Paolo. Dáma má přednost, tak nejdříve informace o vínech z vinařství La Colombera, které vede Elisa Semino, v Piemontu nazývaná „Královna Timorasso“:

Suciaja 2018, Colli Tortonesi DOC Rosso. Nový ročník vína z raritní odrůdy Nibió, ještě máme na skladu menší množství vína ročníku 2017, které získalo titul Regionální šampión a Velkou zlatou medaili v soutěži Prague Wine Trophy 2021. Příležitost pro porovnání obou ročníků.

Arche 2017, Colli Tortonesi DOC Croatina. Nový ročník vína z autochtonní odrůdy Croatina, ještě máme na skladu menší množství vína ročníku 2015, které získalo Zlatou medaili v soutěži Prague Wine Trophy 2020. Příležitost pro porovnání obou ročníků.

Monleale 2020, Colli Tortonesi DOC Barbera. Nově v naší nabídce. Název vína je odvozen od oblasti, ze které pochází hrozny k výrobě tohoto vína – říká se, že terroir v oblasti Monleale je vhodný pro pěstování odrůdy Barbera. Tak uvidíme J

Z vinařství Poggio Giuseppe Paolo jsme dovezli dvě vína nových ročníků:

Prosone 2021, Colli Tortonesi DOC Croatina. Těšíme se na toto příjemné ovocité víno v novém ročníku. Víno předchozího ročníku bylo již vyprodáno.

Derio 2020, Colli Tortonesi DOC Barbera. Nový ročník vína, máme ještě malou zásobu vína ročníku 2019, které získalo Zlatou medaili v soutěži Prague Wine Trophy 2022. Příležitost pro porovnání obou ročníků.

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla
Víno pro Vás
Nejlepší dovozce roku 2022
 

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne